Luistelukoulu - Taidon oppiminen

Luistelukoulu Tuhkimo jääshow'ssa.
(Kuva Mika Parviainen)

Taitoluisteluharrastuksen voi aloittaa minkä ikäisenä tahansa. Tätä lajia harrastamalla kehittyvät oikea ryhti, liikkeiden rytmillisyys ja ilmaiseminen, koordinaatio sekä tasapaino.

Lapset pääsevät rohkeasti kokeilemaan fyysisiä ja psyykkisiä rajojaan omien kykyjensä löytämiseksi.

Luistelukoulut sopivat erittäin hyvin myös pojille. Luistelemaan oppii paremmin ilman mailaa, ja moni huippujääkiekkoilijakin on aloittanut luistelu-uransa taitoluistelun luistelukoulusta.

KeLS järjestää Hippo luistelukoulua 3-7 vuotiaille.
Taitoluistelukoulua 8-14 vuotiaille
Yli 15-vuotiaat ja aikuiset harjoittelevata Harraste-ryhmässä.

Kaikki luistelukouluohjaajamme ovat koulutettuja Suomen Taitoluisteluliiton ja SLU:n järjestämillä kursseilla.

Ryhmävastaavana toimii Mirva Alatyppö. Mahdolliset kysymykset voi osoittaa sähköpostitse osoitteeseen kels.luistelukoulu@gmail.com.

ILMOITTAUTUMISLOMAKKEELLE

Taidon oppiminen

Luistelu tukee monia taitoja, näitä taitoja harjoittellaan luistelukoulussa ja jatkossa valmennusryhmissä.
Luistelukoulussa harjoitteita toteutetaan myös leikkien.

Taitoja mitä luistelu kehittää:

Tasapaino

alla on liukas jää ja jalkojen alla terät, tuossa jo itsestään alkaa tasapainon hallinta kehittymään. Lisäksi luistelukoulussa tehdään paljon harjoitteita joissa joutuu hakemaan tasapainoa. Aluksi ihan vain menemällä kyykkyyn ja nousemalla ylös.

Kehonhallinta ja koordinaatio

jotta tasapaino pysyy hallussa, pitää kehonhallinan ja koordinaation kehittyä. Luistellessa pitää olla tietoinen ryhdistä, jalkojen käytöstä, käsistä. Näitä harjoitellaan usealla eri tavalla, yksi harjoituksista on luistella eteen- ja taaksepäin hernepussi pään päällä, näin on pakko pitää ryhti hyvänä.
Luistelukoulussa lähdetään nopeasti liikkumaan myös takaperin.

Kaatuminen

erittäin tärkeä taito luistelussa on kaatumisen hallinta. Kun kaatumista on harjoiteltu, sitä on mahdollista hallita. Luistelussa tulee kaatumisia. Suosittuja kaatumisharjoitteluita ovat mahaliu'ut, peppuliu'ut ja peppuhippa.

Pelon voittaminen

monelle pienellä jo jäälle tuleminen on pelottavaa, alla liukas jää ja luistimet jalassa. Myöskin uudet temput saattavat pelottaa. Luistelukoulussa lapsi oppii tekemään uusia temppuja pelosta huolimatta.
Nopeasti se pelottava temppu onkin ihan helppo.

Itseluottamus

Luistelussa oppii itseluottamusta, uusien taitojen oppiminen tuo onnistumisen riemua joka auttaa itseluottamuksen kehittämisessä. Luistelukoulussa on erilaisia lapsia ja kaikki oppivat omalla tavallaan ja tahdillaan.

Pettymyksen sietäminen

Luistelussa oppii sietämään pettymyksiä, sillä taitojen oppiminen vaatii työtä ja ei-niin onnistuneita yrityksiä. Jokainen yritys on askel kohti onnistumista ja luistelussa tämä korostuu. Pettymystä ettei opi kerrasta, pitää oppia sietämään ja niistä pitää pystyä oppimaan miten jatketaan. Luistelukoulun ohjaajat auttavat ja ohjaavat taitojen harjoittelussa ja kannustavat kehittymisestä.
Pettymyksen sietäminen ja kärsivällinen oppiminen on hyvä oppi kaikkeen muuhunkin elämään.
Luistelukoulussa harjoitellaan useita eri taitoja, kaikki ei opi heti ensimmäisellä kerralla, siksi harjoitteita tehdään toistuvasti.